Srnčí kostky na víně se zeleninovými hranolky

Pokud nevíte jak zpracovat srnčí maso, máme pro vás skvělý recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    350 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1465 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    14,2 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    32,4 g

    51 %

    48 %

  • Tuky

    13,5 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V menší misce smícháme 1 lžíci oleje se solí a kořením. Směs přidáme k masu, promícháme a zakryté necháme odležet přes noc v chladničce.
  2. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozpáleném zbylém oleji opražíme slaninu nakrájenou na kostičky. Přisypeme cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Přidáme maso, protlak a mletou papriku a krátce orestujeme. Podlijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme snítky tymiánu a prolisovaný oloupaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v 50 ml studené vody. Promícháme, odstraníme tymián a dochutíme solí a pepřem. Srnčí kostky podáváme se zeleninovými hranolky.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.