Srnčí kostky na víně se zeleninovými hranolky
Pokud nevíte jak zpracovat srnčí maso, máme pro vás skvělý recept.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 70 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
350 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1465 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
14,2 g
16 %
14 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
32,4 g
51 %
48 %
-
Tuky
13,5 g
21 %
19 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V menší misce smícháme 1 lžíci oleje se solí a kořením. Směs přidáme k masu, promícháme a zakryté necháme odležet přes noc v chladničce.
- Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozpáleném zbylém oleji opražíme slaninu nakrájenou na kostičky. Přisypeme cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Přidáme maso, protlak a mletou papriku a krátce orestujeme. Podlijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme snítky tymiánu a prolisovaný oloupaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v 50 ml studené vody. Promícháme, odstraníme tymián a dochutíme solí a pepřem. Srnčí kostky podáváme se zeleninovými hranolky.