Srnčí kostky na víně se zeleninovými hranolky
Pokud nevíte jak zpracovat srnčí maso, máme pro vás skvělý recept.
Vaření 70 min
bez odležení
Postup
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V menší misce smícháme 1 lžíci oleje se solí a kořením. Směs přidáme k masu, promícháme a zakryté necháme odležet přes noc v chladničce.
- Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozpáleném zbylém oleji opražíme slaninu nakrájenou na kostičky. Přisypeme cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Přidáme maso, protlak a mletou papriku a krátce orestujeme. Podlijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme snítky tymiánu a prolisovaný oloupaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v 50 ml studené vody. Promícháme, odstraníme tymián a dochutíme solí a pepřem. Srnčí kostky podáváme se zeleninovými hranolky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
350 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1465 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
14,2 g
16 %
14 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
32,4 g
51 %
48 %
-
Tuky
13,5 g
21 %
19 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA