Spišský šoulet

Vyzkoušejte specialitu od našich sousedů.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1341 KCal

    61 %

    56 %

  • Energie

    5609 KJ

    61 %

    56 %

  • Sacharidy

    68,2 g

    78 %

    68 %

  • Vláknina

    16,3 g

    54 %

    54 %

  • Bílkoviny

    49,9 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    93,2 g

    143 %

    133 %

  • nasycené

    23,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné skopové plecko a uzený vepřový bůček uvaříme každý zvlášť v osolené vodě doměkka. Zvlášť uvaříme také kroupy a fazole, protože obě suroviny mají rozdílnou dobu vaření.
  2. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme uvařené kroupy a fazole, ochutíme utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a podle chuti dosolíme. Podlijeme vývarem z uzeného bůčku a důkladně promícháme.
  3. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme sádlem a rozprostřeme do něj fazole s kroupami. Směs pokryjeme na plátky nakrájeným skopovým masem, které ještě překryjeme plátky uzeného bůčku. Zapečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...