Špenátové noky

Podávejte s tradičními špenátovými noky trochu Indie.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    305 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1277 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    51,3 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    11,7 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenátové listy zbavíme podle potřeby dlouhých stonků a krátce je spaříme v osolené vodě. Přecedíme je a ochladíme v cedníku pod studenou vodou. Z listů opatrně vymačkané vodu a překrájíme.
  2. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku, solamyl, sůl, parmezán, nastrouhaný česnek a pokrájený vymačkaný špenát. Vše krátce opatrně promícháme a necháme asi 10 minut stát.
  3. Z těsta tvarujeme dvěma polévkovými lžícemi noky, které opatrně pouštíme do vařící se osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.