Špenátové noky

Podávejte s tradičními špenátovými noky trochu Indie.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Špenátové listy zbavíme podle potřeby dlouhých stonků a krátce je spaříme v osolené vodě. Přecedíme je a ochladíme v cedníku pod studenou vodou. Z listů opatrně vymačkané vodu a překrájíme.
  2. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku, solamyl, sůl, parmezán, nastrouhaný česnek a pokrájený vymačkaný špenát. Vše krátce opatrně promícháme a necháme asi 10 minut stát.
  3. Z těsta tvarujeme dvěma polévkovými lžícemi noky, které opatrně pouštíme do vařící se osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    305 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1277 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    51,3 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    11,7 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.