Špenátové noky
Podávejte s tradičními špenátovými noky trochu Indie.
Postup
- Špenátové listy zbavíme podle potřeby dlouhých stonků a krátce je spaříme v osolené vodě. Přecedíme je a ochladíme v cedníku pod studenou vodou. Z listů opatrně vymačkané vodu a překrájíme.
- Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku, solamyl, sůl, parmezán, nastrouhaný česnek a pokrájený vymačkaný špenát. Vše krátce opatrně promícháme a necháme asi 10 minut stát.
- Z těsta tvarujeme dvěma polévkovými lžícemi noky, které opatrně pouštíme do vařící se osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
305 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1277 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
51,3 g
58 %
51 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
11,7 g
19 %
17 %
-
Tuky
5,7 g
9 %
8 %
-
nasycené
2,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA