Ingredience
Postup
- Špenátové listy opereme. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno. V kastrole na lžíci olivového oleje zpěníme cibulku a přidáme špenátové listy. Zalijeme vodou nebo drůbežím vývarem a vaříme přibližně 10 minut. Poté do polévky přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a společně provaříme dalších 10 minut.
- Polévku odstavíme, necháme chvilku zchladnout a pak rozmixujeme. Hotovou polévku podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s parmazánovými noky.
- Noky připravíme tak, že z bílku ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme jemně nastrouhaný parmazán a lžičku polohrubé mouky. Pomocí dvou malých lžiček tvoříme noky. Smažíme je na oleji dozlatova. Noky smažíme postupně, jsou velmi rychle hotové a odkládáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Noky připravujeme krátce předtím, než budeme polévku podávat.