Špenátová polévka s parmazánovými noky

nehodnoceno

Nelekněte se této poněkud až moc zelené polévky. Zachutná vám.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    366 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1532 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    20,2 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    14,2 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    24,5 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    14,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenátové listy opereme. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno. V kastrole na lžíci olivového oleje zpěníme cibulku a přidáme špenátové listy. Zalijeme vodou nebo drůbežím vývarem a vaříme přibližně 10 minut. Poté do polévky přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a společně provaříme dalších 10 minut.
  2. Polévku odstavíme, necháme chvilku zchladnout a pak rozmixujeme. Hotovou polévku podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s parmazánovými noky.
  3. Noky připravíme tak, že z bílku ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme jemně nastrouhaný parmazán a lžičku polohrubé mouky. Pomocí dvou malých lžiček tvoříme noky. Smažíme je na oleji dozlatova. Noky smažíme postupně, jsou velmi rychle hotové a odkládáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Noky připravujeme krátce předtím, než budeme polévku podávat.
Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.