Slepičí polévka s tmavým chlebem

Není nic lepšího než silný vývar.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a orestujeme ji na másle dozlatova. Přidáme pokrájenou slaninu a jemně nakrájenou očištěnou kapustu. Přilijeme 500 ml vývaru a vše 15 minut podusíme.
  2. Na oleji opečeme na kostky nakrájený chléb. Polovinu ho rozdělíme do misek či talířů a zakryjeme ho vrstvou vařené kapusty. Navrch nasypeme zbylé chlebové kostičky. Vše zalijeme vařícím vývarem a dochutíme tymiánem. Podle chuti dosolíme. Troubu nahřejeme na 200 °C.
  3. Do polévky v miskách vklepneme po jednom vejci a dáme na tři minuty do předehřáté trouby zapéct. Polévku podáváme posypanou strouhaným parmazánem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    646 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2702 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    58,1 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    10,5 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    30,8 g

    49 %

    45 %

  • Tuky

    29,6 g

    46 %

    42 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Marocká zeleninová polévka

Ochutnejte specialitu z marocké kuchyně.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.