Slepičí polévka s tmavým chlebem
Není nic lepšího než silný vývar.
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a orestujeme ji na másle dozlatova. Přidáme pokrájenou slaninu a jemně nakrájenou očištěnou kapustu. Přilijeme 500 ml vývaru a vše 15 minut podusíme.
- Na oleji opečeme na kostky nakrájený chléb. Polovinu ho rozdělíme do misek či talířů a zakryjeme ho vrstvou vařené kapusty. Navrch nasypeme zbylé chlebové kostičky. Vše zalijeme vařícím vývarem a dochutíme tymiánem. Podle chuti dosolíme. Troubu nahřejeme na 200 °C.
- Do polévky v miskách vklepneme po jednom vejci a dáme na tři minuty do předehřáté trouby zapéct. Polévku podáváme posypanou strouhaným parmazánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
646 KCal
29 %
27 %
-
Energie
2702 KJ
29 %
27 %
-
Sacharidy
58,1 g
66 %
58 %
-
Vláknina
10,5 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
30,8 g
49 %
45 %
-
Tuky
29,6 g
46 %
42 %
-
nasycené
11,1 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA