Slepičí polévka s tmavým chlebem

Není nic lepšího než silný vývar.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    646 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2702 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    58,1 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    10,5 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    30,8 g

    49 %

    45 %

  • Tuky

    29,6 g

    46 %

    42 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a orestujeme ji na másle dozlatova. Přidáme pokrájenou slaninu a jemně nakrájenou očištěnou kapustu. Přilijeme 500 ml vývaru a vše 15 minut podusíme.
  2. Na oleji opečeme na kostky nakrájený chléb. Polovinu ho rozdělíme do misek či talířů a zakryjeme ho vrstvou vařené kapusty. Navrch nasypeme zbylé chlebové kostičky. Vše zalijeme vařícím vývarem a dochutíme tymiánem. Podle chuti dosolíme. Troubu nahřejeme na 200 °C.
  3. Do polévky v miskách vklepneme po jednom vejci a dáme na tři minuty do předehřáté trouby zapéct. Polévku podáváme posypanou strouhaným parmazánem.
Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.

Špenátová polévka

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátový krém

Lahodná polévka, která stojí za vyzkoušení.

Špenátová polévka se sázeným vejcem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátová polévka s telecím masem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.