Šlehačkový dortík s jablky a hruškami

Tento dortík je ideální jako dezert na podzimní čas.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    224 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    938 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    37,3 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    1,2 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky i jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na silnější měsíčky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
  2. Na vinné hrušky utavíme polovinu krupicového cukru na karamel. Zalijeme ho vínem a směs necháme vařit, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmícháme med. Hrušky v rozvaru povaříme doměkka. Necháme je vychladnout a pak je vyjmeme a necháme okapat.
  3. Na skořicová jablíčka připravíme ze zbylého krupicového cukru také karamel. Zalijeme ho džusem a také provaříme. Rozvar dochutíme špetkou skořice a jablíčka v něm povaříme doměkka. Necháme je vychladnout, pak je vyjmeme a necháme okapat.
  4. Smetanu vyšleháme se ztužovačem, moučkovým cukrem a skořicí dotuha. Korpus potřeme povidly. Naneseme na něj šlehačku a rozložíme ovoce.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.