Slané větrníky s krevetami

Větrníky nemusí být jen posypané cukrem na naplněné máslovým krémem. Proto zkuste tyto slané s krevetami.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 90 min

Ingredience

20 PORCE +

Odpalované těsto :

Lososová pěna:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    170 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    712 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    11,9 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl a směs přivedeme varu. Ztlumíme oheň a nasypeme mouku. Měchačkou směs dobře vypracujeme a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestává lepit na nádobu (asi 2 minuty).
  2. Hrnec sundáme z ohně, necháme chvíli stát a přidáme vejce. Metlou nebo elektrickým šlehačem dobře propracujeme.
  3. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s velkou hvězdičkovou špičkou a na vymaštěný plech stříkáme malé větrníky. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 120 °C a pečeme asi 30 minut. Větrníky musí být dobře upečené, jinak po vyndání z trouby nebudou držet tvar a spadnou. Upečené větrníky vyndáme z trouby, sundáme z plechu a necháme je vychladnout.
  4. Uzeného lososa a změklé na kousky nakrájené máslo rozmixujeme na jemnou pěnu. Přidáme zakysanou smetanu, lehce osolíme, okořeníme bílým pepřem a pokud bude pěna příliš hustá, zastříkneme ji mlékem. Dáme ji na chvíli do chladničky.
  5. Větrníky rozkrojíme a do každého spodního dílu nastříkáme lososovou pěnu v dostatečně vysoké vrstvě. Zakryjeme horním dílem větrníku. Okraje ozdobíme několika krevetami, snítkou kopru a větrníky dáme do chladna ztuhnout. (Tip: Větrníky lze po ztuhnutí "přeleštit“ aspikem, připraveným ze 1/4 litru vody a 1 malého sáčku želatiny podle návodu na jejím obalu.)
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.