Slané větrníky s krevetami

Větrníky nemusí být jen posypané cukrem na naplněné máslovým krémem. Proto zkuste tyto slané s krevetami.

Obtížnost

Náročné

Vaření 90 min

Ingredience

20 PORCE +

Odpalované těsto :

Lososová pěna:

Náplň:

Postup

  1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl a směs přivedeme varu. Ztlumíme oheň a nasypeme mouku. Měchačkou směs dobře vypracujeme a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestává lepit na nádobu (asi 2 minuty).
  2. Hrnec sundáme z ohně, necháme chvíli stát a přidáme vejce. Metlou nebo elektrickým šlehačem dobře propracujeme.
  3. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s velkou hvězdičkovou špičkou a na vymaštěný plech stříkáme malé větrníky. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 120 °C a pečeme asi 30 minut. Větrníky musí být dobře upečené, jinak po vyndání z trouby nebudou držet tvar a spadnou. Upečené větrníky vyndáme z trouby, sundáme z plechu a necháme je vychladnout.
  4. Uzeného lososa a změklé na kousky nakrájené máslo rozmixujeme na jemnou pěnu. Přidáme zakysanou smetanu, lehce osolíme, okořeníme bílým pepřem a pokud bude pěna příliš hustá, zastříkneme ji mlékem. Dáme ji na chvíli do chladničky.
  5. Větrníky rozkrojíme a do každého spodního dílu nastříkáme lososovou pěnu v dostatečně vysoké vrstvě. Zakryjeme horním dílem větrníku. Okraje ozdobíme několika krevetami, snítkou kopru a větrníky dáme do chladna ztuhnout. (Tip: Větrníky lze po ztuhnutí "přeleštit“ aspikem, připraveným ze 1/4 litru vody a 1 malého sáčku želatiny podle návodu na jejím obalu.)
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    170 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    712 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    11,9 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.