Slané koláčky a řezy s čabajkou

Připravte na hostinu skvělou chuťovku podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

30 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    163 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    681 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    9,9 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    11,2 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z másla, mouky, vejce, hořčice a soli zpracujeme vláčné těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout
  2. Těsto rozdělíme na 30 kusů, vmačkáme je do formiček a dáme péct na plechu do trouby předehřáté na 180 °C. Když začne těsto na okrajích zlátnout, snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme dozlatova.
  3. V míse smícháme smetanu, mléko, vejce a sůl. Do každého košíčku vložíme kousek sýra, zalijeme připravenou směsí a navrch položíme plátek čabajky. Dáme zpět do trouby a pečeme asi 15?20 minut, dokud náplň neztuhne.
  4. Varianta: z poloviny těsta a náplně připravíme čabajkové řezy. Obdélníkovou zapékací misku vyložíme těstem tak, aby částečně přesahovalo, a předpečeme je. Pak korpus poklademe sýrem, plátky čabajky, zalijeme vaječnou směsí a upečeme dozlatova. Vychladlý naklájíme na plátky.
Autor:

Podobné recepty

Vejce plněná salátem z lososa a pomeranče

Skvělé vajíčkové jednohubky.

Paprikové koláčky

Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.

Závin se zeleninou a vejci

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.

Závin se zelím a uzeným masem

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.

Závin s bramborami a šunkou

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.