Ingredience
Postup
- Z másla, mouky, vejce, hořčice a soli zpracujeme vláčné těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout
- Těsto rozdělíme na 30 kusů, vmačkáme je do formiček a dáme péct na plechu do trouby předehřáté na 180 °C. Když začne těsto na okrajích zlátnout, snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme dozlatova.
- V míse smícháme smetanu, mléko, vejce a sůl. Do každého košíčku vložíme kousek sýra, zalijeme připravenou směsí a navrch položíme plátek čabajky. Dáme zpět do trouby a pečeme asi 15?20 minut, dokud náplň neztuhne.
- Varianta: z poloviny těsta a náplně připravíme čabajkové řezy. Obdélníkovou zapékací misku vyložíme těstem tak, aby částečně přesahovalo, a předpečeme je. Pak korpus poklademe sýrem, plátky čabajky, zalijeme vaječnou směsí a upečeme dozlatova. Vychladlý naklájíme na plátky.