Ingredience
Postup
- Tyčinky: Do mísy prosijeme mouku s cukrem. Přidáme změklý tuk, žloutky i citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na poloviny a do jedné zapracujeme kakao se skořicí. Oba druhy těsta zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu aspoň 30 minut odpočinout.
- Každé těsto (zvlášť) rozválíme na plát silný asi 2 mm. Pláty položíme na sebe, stočíme a nakrájíme na špalíčky, které pak rozválíme na tyčinky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 170 °C je pečeme asi 10 minut dozlatova.
- Nápoj: V rendlíku přivedeme k varu 100 ml vody, přidáme hřebíčky, kousek omyté citronové kůry a zvolna vše vaříme asi 3 minuty. Přilijeme mošt a nápoj opět přivedeme k varu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, podélně nakrájíme na tenké dílky a přidáme do kastrůlku. Jakmile se nápoj začne znovu vařit, odstavíme ho a necháme 10 minut stát. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a nápoj rozdělíme do hrnků. Podáváme ho s připravenými tyčinkami.