Skořicové tyčinky a horký hruškový nápoj

Po dlouhé zimní procházce si dopřejte něco teplého.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez doby odležení

Ingredience

1 PORCE +

Rozpis na 30 tyčinek a 4 porce nápoje:

Tyčinky:

Hruškový nápoj:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2587 KCal

    118 %

    108 %

  • Energie

    10822 KJ

    118 %

    108 %

  • Sacharidy

    335,0 g

    381 %

    335 %

  • Vláknina

    46,9 g

    156 %

    156 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    112,5 g

    173 %

    161 %

  • nasycené

    49,9 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tyčinky: Do mísy prosijeme mouku s cukrem. Přidáme změklý tuk, žloutky i citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na poloviny a do jedné zapracujeme kakao se skořicí. Oba druhy těsta zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu aspoň 30 minut odpočinout.
  2. Každé těsto (zvlášť) rozválíme na plát silný asi 2 mm. Pláty položíme na sebe, stočíme a nakrájíme na špalíčky, které pak rozválíme na tyčinky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 170 °C je pečeme asi 10 minut dozlatova.
  3. Nápoj: V rendlíku přivedeme k varu 100 ml vody, přidáme hřebíčky, kousek omyté citronové kůry a zvolna vše vaříme asi 3 minuty. Přilijeme mošt a nápoj opět přivedeme k varu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, podélně nakrájíme na tenké dílky a přidáme do kastrůlku. Jakmile se nápoj začne znovu vařit, odstavíme ho a necháme 10 minut stát. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a nápoj rozdělíme do hrnků. Podáváme ho s připravenými tyčinkami.
Autor:

Podobné recepty

Svačinka do skla

Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.

Pizzetas s pršutem

Na oslavě se po této jednohubce jen zapráší.

Vejce plněná lososovou pěnou

Nachystejte pro návštěvu vaječné jednohubky.

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí koláč

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.