Ingredience
Postup
- Fazole přebereme, propláchneme a na 3 hodiny namočíme do studené vody. Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
- V kastrolu rozpálíme sádlo, cibulku orestujeme dozlatova, skopové ze všech stran opečeme. Základ zaprášíme moukou, krátce ji opečeme a vše zalijeme vývarem. Promícháme, přidáme karotku, scezené fazole, sůl, koření a dusíme doměkka. Občas promícháme, dle potřeby přilejeme vývar.
- Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme do poloměkka. Oloupeme je, pokrájíme na silnější plátky a na olivovém oleji opečeme. Hotové je rozdělíme na talíře, posypeme sekanou kudrnkou, přidáme skopové s fazolemi. Zdobíme čerstvými bylinkymi.