Skopové s fazolemi

Naučte se připravovat skopové maso jako profesionál.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1117 KCal

    51 %

    47 %

  • Energie

    4672 KJ

    51 %

    47 %

  • Sacharidy

    80,1 g

    91 %

    80 %

  • Vláknina

    16,6 g

    55 %

    55 %

  • Bílkoviny

    44,7 g

    71 %

    66 %

  • Tuky

    64,6 g

    99 %

    92 %

  • nasycené

    22,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole přebereme, propláchneme a na 3 hodiny namočíme do studené vody. Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
  2. V kastrolu rozpálíme sádlo, cibulku orestujeme dozlatova, skopové ze všech stran opečeme. Základ zaprášíme moukou, krátce ji opečeme a vše zalijeme vývarem. Promícháme, přidáme karotku, scezené fazole, sůl, koření a dusíme doměkka. Občas promícháme, dle potřeby přilejeme vývar.
  3. Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme do poloměkka. Oloupeme je, pokrájíme na silnější plátky a na olivovém oleji opečeme. Hotové je rozdělíme na talíře, posypeme sekanou kudrnkou, přidáme skopové s fazolemi. Zdobíme čerstvými bylinkymi.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.