Kdo šetří, může se dobře najíst
Pamatujete na vůni, která se linula babiččinou kuchyní, když připravovala oběd nebo pekla něco dobrého k nedělní kávě. Vzpomínky na dětství nemají jen barvy, ale i chutě a vůně. Třeba skořice, hřebíčku, kmínu, krájené cibule, nakládaného zelí nebo kávy s lógrem, které se říkalo „turek“.
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička |
Naše babičky a prababičky pokládaly maso za slavnostní pokrm, který se rozhodně nepodával každý den, uměly proměnit polévku v hlavní chod a z obyčejného lidového jídla udělat nejmilovanější oběd na světě.
Představte si, že stojí u sporáku vedle vás, a nechte si poradit. Uvidíte, že i s malými náklady bude všem doma chutnat a nikomu nebude kručet v břiše...