Sekané anglické biftečky

Tento pokrm se můžete servírovat i návštěvě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    522 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2184 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    8,5 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    38,4 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    35,4 g

    54 %

    51 %

  • nasycené

    13,3 g

  • trans-mastné

    1,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mleté maso dáme do zadělávací mísy, přidáme sůl, pepř, chilli a kečup. Rukama důkladně propracujeme a uděláme osm malých biftečků.
  2. Biftečky opečeme ze všech stran na rozpálenám oleji (celkem asi 10 minut). Mezitím připravíme sázená vajíčka z křepelčích vajec. Biftečky rozdělíme na talíře a na každý biftek položíme sázené vajíčko.
  3. Jako přílohu podáváme na másle podušenou zeleninu, dochucenou vegetou a smažené hranolky. Zdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.