Segedín s houskovým knedlíkem

1 hodnocení

Segedínský guláš je prostě klasika. Tak si ho udělejte podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    555 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2322 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    45,6 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    39,1 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    23,2 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli na kostičky dozlatova. Vepřové kostky přidáme do hrnce, orestujeme ze všech stran a zaprášíme moukou a sladkou paprikou. Krátce opečeme, aby se paprika nespálila, ale rozvoněla a podlijeme vývarem.
  2. Přidáme scezené a nakrájené kysané zelí. Nakonec vložíme kuličky nového koření, černého pepře a bobkové listy, které jsme si svázali do gázy nebo plátýnka. Vše společně přivedeme k varu, ztlumíme plamen a za občasného míchání dusíme doměkka.
  3. Nakonec guláš zjemníme smetanou a podle potřeby dosolíme. Stáhneme z ohně a podáváme s houskovým knedlíkem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.