Salát z čínského bílého zelí s ředkvičkami, kedlubnou a sýrem halloumi na grilu

Tento recept potěší všechny milovníky bezmasého grilování. Netradiční zeleninovou recepturu doplňuje i pomeranč a zálivka z citronu a olivového oleje. A navíc kousek grilovaného sýra.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

1 PORCE +

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    194 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    813 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    25,0 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    16,8 g

    56 %

    56 %

  • Bílkoviny

    11,9 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu si očistíme. Kedlubnu nakrájíme na plátky a dáme na gril. Salát Pak Choi rozřízneme na půl a vnitřní stranou položíme na gril. Přidáme zelený chřest, klidně i směs zeleného a bílého, a ředkvičky. Pomeranč oloupeme na srpečky, očistíme od blanek a vzniklé segmenty opečeme. Halloumi přidáme na gril až na konec.
  2. Dresing si připravíme z vymačkaného citronu, přidáme sůl, cukr a pomalu metličkou zašleháváme olivový olej, tak aby nám vznikla hladká emulze. Vzniklým vinaigrette ochutíme zeleninu, kterou přendáme z grilu na talíř.
  3. Ogrilovaný halloumi pokrájíme na plátky a poskládáme k zelenině. Ozdobíme kerblíkem.
Autor: ,

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.