Salát z čínského bílého zelí s ředkvičkami, kedlubnou a sýrem halloumi na grilu
Tento recept potěší všechny milovníky bezmasého grilování. Netradiční zeleninovou recepturu doplňuje i pomeranč a zálivka z citronu a olivového oleje. A navíc kousek grilovaného sýra.
Postup
- Zeleninu si očistíme. Kedlubnu nakrájíme na plátky a dáme na gril. Salát Pak Choi rozřízneme na půl a vnitřní stranou položíme na gril. Přidáme zelený chřest, klidně i směs zeleného a bílého, a ředkvičky. Pomeranč oloupeme na srpečky, očistíme od blanek a vzniklé segmenty opečeme. Halloumi přidáme na gril až na konec.
- Dresing si připravíme z vymačkaného citronu, přidáme sůl, cukr a pomalu metličkou zašleháváme olivový olej, tak aby nám vznikla hladká emulze. Vzniklým vinaigrette ochutíme zeleninu, kterou přendáme z grilu na talíř.
- Ogrilovaný halloumi pokrájíme na plátky a poskládáme k zelenině. Ozdobíme kerblíkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
194 KCal
9 %
8 %
-
Energie
813 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
25,0 g
28 %
25 %
-
Vláknina
16,8 g
56 %
56 %
-
Bílkoviny
11,9 g
19 %
17 %
-
Tuky
1,4 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Hobby.cz
,
bma
Podobné recepty
Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...