Salát z červené řepy a kysaného zelí

Máte doma kysané zelí a řepu a přemýšlíte, jak je připravit? Vyzkoušejte náš recept na vynikající salát.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    75 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    316 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    12,9 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    0,6 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Oloupeme ji, nakrájíme na hranolky a dáme do mísy.
  2. Kysané zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme k řepě.
  3. Křen oloupeme, nastrouháme, zakapeme citronem a promícháme s řepou a zelím. Podle chuti přidáme cukr, osolíme a opepříme.
  4. Salát necháme v chladničce krátce odležet. Na dno mísy rozložíme lístky římského salátu. Na ně dáme směs červené řepy a zelí a ozdobíme bylinkami (například koprem). Podáváme s bagetou.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.