Salát z červené řepy a kysaného zelí
Máte doma kysané zelí a řepu a přemýšlíte, jak je připravit? Vyzkoušejte náš recept na vynikající salát.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
75 KCal
3 %
3 %
-
Energie
316 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
12,9 g
15 %
13 %
-
Vláknina
4,8 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
2,6 g
4 %
4 %
-
Tuky
0,6 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Oloupeme ji, nakrájíme na hranolky a dáme do mísy.
- Kysané zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme k řepě.
- Křen oloupeme, nastrouháme, zakapeme citronem a promícháme s řepou a zelím. Podle chuti přidáme cukr, osolíme a opepříme.
- Salát necháme v chladničce krátce odležet. Na dno mísy rozložíme lístky římského salátu. Na ně dáme směs červené řepy a zelí a ozdobíme bylinkami (například koprem). Podáváme s bagetou.