Salát Coleslaw

Americký salát je u nás velmi oblíbený a jeho příprava je opravdu snadná.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    617 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2581 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    13,1 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    60,4 g

    93 %

    86 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a nakrájíme společně s očištěnou mrkví na tenké nudličky. Vše dáme do mísy, osolíme podle chuti a necháme chvíli odležet, dokud zelenina nepustí šťávu.
  2. Cibuli oloupeme, papriku omyjeme, osušíme a vše nakrájíme na tenké nudličky. Ze zelí a mrkve vymačkáme přebytečnou šťávu. Do mísy přidáme i cibuli a papriku a dobře promícháme.
  3. Majonézu smícháme s octem, solí, cukrem a pepřem. Nakonec ji vmícháme do salátu nebo podáváme společně se salátem. Coleslaw uložíme do chladničky a necháme odležet alespoň 60 minut. Pak ho rozdělíme do krabiček a podáváme např. s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.