Rychlá boloňská omáčka
Že je pravá boloňská omáčka pracná a dlouho trvá? To je sice pravda, ale tato zjednodušená a rychlá verze také chutná výborně.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
280 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1169 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
6,5 g
7 %
6 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
25,1 g
40 %
37 %
-
Tuky
16,7 g
26 %
24 %
-
nasycené
3,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli usekáme najemno. Na rozpáleném oleji opečeme slaninu a necháme zesklovatět cibuli.
- Do pánve přimícháme mleté maso a orestujeme je dohněda. Přilijeme sekaná rajčata a ocet, vmícháme cukr, oregano a přivedeme k varu.
- Po chvíli snížíme teplotu a za občasného promíchání vaříme 15 minut. Nakonec ragú dochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem.