Rychlá boloňská omáčka

Že je pravá boloňská omáčka pracná a dlouho trvá? To je sice pravda, ale tato zjednodušená a rychlá verze také chutná výborně.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    280 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1169 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    6,5 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    25,1 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli usekáme najemno. Na rozpáleném oleji opečeme slaninu a necháme zesklovatět cibuli.
  2. Do pánve přimícháme mleté maso a orestujeme je dohněda. Přilijeme sekaná rajčata a ocet, vmícháme cukr, oregano a přivedeme k varu.
  3. Po chvíli snížíme teplotu a za občasného promíchání vaříme 15 minut. Nakonec ragú dochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.