Rybízový koláč s marcipánem a mandlemi

nehodnoceno

Ideální letní koláč, který si zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

20 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    167 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    700 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    4,8 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku nasypeme do mísy a do středu rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru a malé množství vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm, přendáme na plech a necháme 15 minut kynout. Marcipánovou hmotu propracujeme s vejcem na řidší konzistenci. Rybíz odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do těsta na plechu uděláme prsty důlky a do každého důlku dáme lžičku marcipánu. Celý povrch posypeme rybízem a plátky mandlí.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu a nakrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.