Ingredience
Postup
- Mouku nasypeme do mísy a do středu rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru a malé množství vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.
- Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm, přendáme na plech a necháme 15 minut kynout. Marcipánovou hmotu propracujeme s vejcem na řidší konzistenci. Rybíz odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do těsta na plechu uděláme prsty důlky a do každého důlku dáme lžičku marcipánu. Celý povrch posypeme rybízem a plátky mandlí.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu a nakrájíme na porce.