Rybí závitky s vinnou omáčkou

Vyzkoušejte pravé italské závitky z mořské štiky na bílém víně.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    386 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1614 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    9,9 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    39,0 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    12,8 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filety z mořské štiky necháme mírně rozmrazit a pak je podélně překrojíme. Porce po obou stranách osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Pak je stočíme do závitků a ty odshora (směrem od svinutého konce filetu) propíchneme špejlí.
  2. Zapékací formu vymažeme máslem, naskládáme do ní vedle sebe závitky a vložíme je do vyhřáté trouby na 200 °C. Během pečení závitky několikrát potřeme rozpuštěným máslem a přidáme nakrájené proužky papriky. Pečeme asi 15-20 minut. Mezitím připravíme omáčku.
  3. Omáčka: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, krátce na ohni mícháme, zalijeme bílým vínem a povaříme. Přidáme šlehačku a dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. Omáčkou zalijeme závitky a ještě krátce zapečeme.
  4. Rybí závitky podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem, ozdobené čerstvými lístky celeru.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.