Ingredience
Postup
- Filety z mořské štiky necháme mírně rozmrazit a pak je podélně překrojíme. Porce po obou stranách osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Pak je stočíme do závitků a ty odshora (směrem od svinutého konce filetu) propíchneme špejlí.
- Zapékací formu vymažeme máslem, naskládáme do ní vedle sebe závitky a vložíme je do vyhřáté trouby na 200 °C. Během pečení závitky několikrát potřeme rozpuštěným máslem a přidáme nakrájené proužky papriky. Pečeme asi 15-20 minut. Mezitím připravíme omáčku.
- Omáčka: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, krátce na ohni mícháme, zalijeme bílým vínem a povaříme. Přidáme šlehačku a dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. Omáčkou zalijeme závitky a ještě krátce zapečeme.
- Rybí závitky podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem, ozdobené čerstvými lístky celeru.