Rybí špízky se zeleninovým kuskusem

Zdravý oběd, na kterém si i pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    696 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2914 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    72,8 g

    83 %

    73 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    31,1 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybu nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet. Část pórku nakrájíme na kostičky, rajčátka rozčtvrtíme. Omytou cuketu a papriky zbavené semínek nakrájíme na kostky a vše lehce orestujeme na olivovém oleji.
  2. Kuskus nasypeme do větší mísy, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem, přikryjeme a necháme stát asi 7 - 8 minut. Pak k němu přidáme orestovanou zeleninu, piniové oříšky, nasekanou petržel, vše promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. V menší misce smícháme med, šťávu z limetky a postupně zašleháváme olivový olej, až omáčka mírně zhoustne. Pak vmícháme najemno nasekaný koriandr.
  4. Odleželou rybu napíchneme na čtyři stejně dlouhé špízové jehly, kousky prokládáme zbylým pórkem nakrájeným na plátky. Špízy zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Kuskus rozdělíme na talíře, položíme na něj špízy a přelijeme je připravenou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.