Rybí bobotie

nehodnoceno

Bobotie je pokrm z mletého masa, který pochází z Afriky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1947 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    25,9 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    25,8 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    28,3 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, po asi 3 minutách přidáme česnek a osmahneme jej. Do pánve přidáme rozinky, drobně usekané meruňky a plátky mandlí. Vše orestujeme, pak přidáme všechno koření (s výjimkou chilli), džem a dobře promícháme.
  2. Rybu nakrájíme na asi 2 cm velké kousky, které přidáme do pánve ke kořeněné směsi. Lehce podlijeme vodou, přidáme vinný ocet a dusíme, až se všechna tekutina odpaří.
  3. Smícháme jogurt se smetanou a vejci. Rybu s ovocem rozdělíme do zapékacích misek. zalijeme jogurtovou směsí, poprášíme chilli a při 200 °C zapečeme asi 10 minut dozlatova. Podáváme s měsíčkem citronu.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.