Ryba po ázerbajdžánsku

nehodnoceno

Výborný recept na pečenou rybu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    502 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2100 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    19,1 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    28,6 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    33,0 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Meruňky namočíme do vody a necháme změknout. Ryby zbavíme šupin, vykucháme a z těla stáhneme velice opatrně kůži i s hlavou. Nenařezáváme ji, měla by zůstat neporušená vcelku jako forma na náplň. Maso vykostíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Cibuli usekáme nadrobno a osmažíme na 2 lžících másla. Orestovanou cibuli necháme zchladnout a vmícháme k ní rybí maso, nakrájené meruňky, nasekané vlašské ořechy a petržel.
  3. Směs osolíme, opeříme, promícháme a naplníme jí rybí kůže. Převážeme je potravinářským provázkem, aby držely původní tvar, a položíme na plech vymazaný máslem. Ryby potřeme zbylým máslem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 25 minut. Podáváme na listech hlávkového salátu, obložené vlašskými ořechy a sušenými meruňkami.
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.