Ingredience
Postup
- Meruňky namočíme do vody a necháme změknout. Ryby zbavíme šupin, vykucháme a z těla stáhneme velice opatrně kůži i s hlavou. Nenařezáváme ji, měla by zůstat neporušená vcelku jako forma na náplň. Maso vykostíme a nakrájíme na malé kousky.
- Cibuli usekáme nadrobno a osmažíme na 2 lžících másla. Orestovanou cibuli necháme zchladnout a vmícháme k ní rybí maso, nakrájené meruňky, nasekané vlašské ořechy a petržel.
- Směs osolíme, opeříme, promícháme a naplníme jí rybí kůže. Převážeme je potravinářským provázkem, aby držely původní tvar, a položíme na plech vymazaný máslem. Ryby potřeme zbylým máslem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 25 minut. Podáváme na listech hlávkového salátu, obložené vlašskými ořechy a sušenými meruňkami.