Rumové kostky

Rum nesmí chybět ve většině vánočního cukroví.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 105 min

Ingredience

16 PORCE +

Nádivka:

Krém:

Dohotovení:

Ozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    541 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2262 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    37,3 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,2 g

    11 %

    11 %

  • Tuky

    36,0 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    15,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo rozšleháme, postupně přidáváme cukr a vyšleháme vše do pěny, vmícháme do ní žloutky a přidáme ořechy, hrubou mouku s práškem do pečiva a sníh. Lehce promícháme. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech, vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Propečenost piškotu vyzkoušíme ostrou špejlí. Potom necháme korpus vychladnout.
  2. Ořechy promícháme s cukrem a rumem. Nádivku natřeme na vychladlý korpus a necháme zaschnout, asi tři čtvrtě hodiny.
  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, šleháme 15 minut. Potom zašleháme kakao a po dávkách máslo. Vyšleháme lehký hladký krém a necháme jej 30 minut v chladu zatuhnout.
  4. Krémem potřeme nádivku na piškotu. Krém přeléváme čokoládovou polevou. Potom necháme celý zákusek zhruba 1 hodinu v chladné místnosti zatuhnout a krájíme na kostky, které zdobíme ušlehanou šlehačkou, kuličkami želé a lístky meduňky.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...