Ingredience
Postup
- Máslo rozšleháme, postupně přidáváme cukr a vyšleháme vše do pěny, vmícháme do ní žloutky a přidáme ořechy, hrubou mouku s práškem do pečiva a sníh. Lehce promícháme. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech, vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Propečenost piškotu vyzkoušíme ostrou špejlí. Potom necháme korpus vychladnout.
- Ořechy promícháme s cukrem a rumem. Nádivku natřeme na vychladlý korpus a necháme zaschnout, asi tři čtvrtě hodiny.
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, šleháme 15 minut. Potom zašleháme kakao a po dávkách máslo. Vyšleháme lehký hladký krém a necháme jej 30 minut v chladu zatuhnout.
- Krémem potřeme nádivku na piškotu. Krém přeléváme čokoládovou polevou. Potom necháme celý zákusek zhruba 1 hodinu v chladné místnosti zatuhnout a krájíme na kostky, které zdobíme ušlehanou šlehačkou, kuličkami želé a lístky meduňky.