Řezy z odpalovaného těsta
Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen zapráší.
Postup
- Vodu s máslem a špetkou soli přivedeme k varu. Pak vsypeme celou mouku a vše dobře promícháme. Pozvolna za stálého míchání necháme mouku spařit asi 2 minuty. Těsto necháme vychladnout. Po vychlazení postupně vmícháme vejce.
- Hotové těsto rozdělíme na dva díly a každý rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem na velikost obdélníku 25x35 cm. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme hustý krém. Odstavíme z ohně a za stálého míchání ho ve studené vodní lázni vychladíme. Potom vyšleháme elektrickým robotem na hladký krém. Postupně do něj přidáváme máslo a šleháme ještě asi 5 minut. Krémem potřeme jeden plát korpusu a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a rozetřeme na ztuhlý krém na korpusu. Na povrch šlehačkové náplně položíme druhý díl korpusu. Můžeme posypat třeba moučkovým cukrem a rozkrájíme na řezy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
261 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1094 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
14,4 g
16 %
14 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
3,7 g
6 %
5 %
-
Tuky
21,0 g
32 %
30 %
-
nasycené
12,0 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.