Ingredience
Postup
- Brambory důkladně očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Cibule oloupeme, papriky a cuketu očistíme. Cibule rozkrájíme na čtvrtinky, papriky na větší čtverečky, cuketu na kolečka. Žampiony také očistíme. Bůček nakrájíme na tenké plátky, které stočíme do ruliček.
- Na kovové jehly střídavě napichujeme brambory, cibuli, papriky, cuketu a ruličky z bůčku. Na konec každé jehly dáme žampion.
- Špízy pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Zabalíme je do alobalu a okraje balíčku pečlivě uzavřeme, aby vypečená šťáva zůstala uvnitř.
- Balíček se špízy pečeme na rozpáleném grilu asi 30 minut. Pak obal opatrně rozevřeme a špízy dopečeme dozlatova. Brynzu smícháme s nasekanými bylinkami a podáváme ji spolu se špízy obloženými čerstvou zeleninou.