Ražniči s brambory v alobalu

Snadný a rychlý pokrm na grilu. Pochutnáte si!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    396 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1656 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    44,0 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    14,5 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Cibule oloupeme, papriky a cuketu očistíme. Cibule rozkrájíme na čtvrtinky, papriky na větší čtverečky, cuketu na kolečka. Žampiony také očistíme. Bůček nakrájíme na tenké plátky, které stočíme do ruliček.
  2. Na kovové jehly střídavě napichujeme brambory, cibuli, papriky, cuketu a ruličky z bůčku. Na konec každé jehly dáme žampion.
  3. Špízy pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Zabalíme je do alobalu a okraje balíčku pečlivě uzavřeme, aby vypečená šťáva zůstala uvnitř.
  4. Balíček se špízy pečeme na rozpáleném grilu asi 30 minut. Pak obal opatrně rozevřeme a špízy dopečeme dozlatova. Brynzu smícháme s nasekanými bylinkami a podáváme ji spolu se špízy obloženými čerstvou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.