Rajčatovo-cizrnové kari

Kari koření se nejvíce používá v indické kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    400 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1674 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    26,8 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    16,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, česnek rozdrtíme, rajčátka rozpůlíme a koriandr nasekáme nahrubo. Konzervu cizrny scedíme a propláchneme.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme cibuli doměkka, po 5 minutách vmícháme česnek, koření a necháme 1 minutu rozvonět. Přilijeme rajčata, promícháme a pozvolna vaříme asi 10 minut.
  3. Poté přilijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Na závěr vmícháme cizrnu, rajčátta, chilli papričky a prohřejeme.
  4. Hotové kari posypeme čerstvý koriandrem, kešu oříšky a sezamovými semínky. Jako přílohu můžeme přidat například rýži.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.