Rajčatovo-cizrnové kari
Kari koření se nejvíce používá v indické kuchyni.
Postup
- Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, česnek rozdrtíme, rajčátka rozpůlíme a koriandr nasekáme nahrubo. Konzervu cizrny scedíme a propláchneme.
- Na rozpáleném oleji opečeme cibuli doměkka, po 5 minutách vmícháme česnek, koření a necháme 1 minutu rozvonět. Přilijeme rajčata, promícháme a pozvolna vaříme asi 10 minut.
- Poté přilijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Na závěr vmícháme cizrnu, rajčátta, chilli papričky a prohřejeme.
- Hotové kari posypeme čerstvý koriandrem, kešu oříšky a sezamovými semínky. Jako přílohu můžeme přidat například rýži.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
400 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1674 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
26,8 g
30 %
27 %
-
Vláknina
7,9 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
9,9 g
16 %
15 %
-
Tuky
28,0 g
43 %
40 %
-
nasycené
16,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA