Rajčatovo-cizrnové kari

Kari koření se nejvíce používá v indické kuchyni.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, česnek rozdrtíme, rajčátka rozpůlíme a koriandr nasekáme nahrubo. Konzervu cizrny scedíme a propláchneme.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme cibuli doměkka, po 5 minutách vmícháme česnek, koření a necháme 1 minutu rozvonět. Přilijeme rajčata, promícháme a pozvolna vaříme asi 10 minut.
  3. Poté přilijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Na závěr vmícháme cizrnu, rajčátta, chilli papričky a prohřejeme.
  4. Hotové kari posypeme čerstvý koriandrem, kešu oříšky a sezamovými semínky. Jako přílohu můžeme přidat například rýži.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    400 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1674 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    26,8 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    16,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.