Pstruh na ohni

Z vody rovnou na rožeň a vzápětí na váš talíř.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1022 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    28,0 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vykuchané ryby důkladně omyjeme a osušíme. Pak je pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet.
  2. Vnitřky ryb naplníme směsí čerstvých bylinek a každou zvlášť napíchneme na rožeň nebo tvrdý prut. Opékáme pozvolna nad ohněm nebo ještě lépe nad dřevěným uhlím asi 30 minut (záleží na velikosti ryby, větší kusy budeme opékat déle).
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.