Pstruh na ohni

Z vody rovnou na rožeň a vzápětí na váš talíř.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Vykuchané ryby důkladně omyjeme a osušíme. Pak je pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet.
  2. Vnitřky ryb naplníme směsí čerstvých bylinek a každou zvlášť napíchneme na rožeň nebo tvrdý prut. Opékáme pozvolna nad ohněm nebo ještě lépe nad dřevěným uhlím asi 30 minut (záleží na velikosti ryby, větší kusy budeme opékat déle).
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1022 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    28,0 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.