Pstruh na ohni

Z vody rovnou na rožeň a vzápětí na váš talíř.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1022 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    28,0 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vykuchané ryby důkladně omyjeme a osušíme. Pak je pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet.
  2. Vnitřky ryb naplníme směsí čerstvých bylinek a každou zvlášť napíchneme na rožeň nebo tvrdý prut. Opékáme pozvolna nad ohněm nebo ještě lépe nad dřevěným uhlím asi 30 minut (záleží na velikosti ryby, větší kusy budeme opékat déle).
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.