Prebranec

Ochutnejte slovinskou pochoutku jménem Prebranec.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    405 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1696 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    43,9 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    23,3 g

    78 %

    78 %

  • Bílkoviny

    18,4 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky. Jednu cibuli usekáme nadrobno. V kastrolu rozpálíme 3 lžíce oleje a necháme na něm změknout nakrájenou zeleninu.
  2. Přidáme fazole s bobkovým listem a zalijeme horkou vodou. Vaříme na mírném ohni do poloměkka. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo a krátce ji orestujeme na zbylém oleji. Do orestované cibule vmícháme oba druhy papriky a odstavíme z ohně.
  3. Fazole uvařené se zeleninou slijeme, promícháme s orestovanou cibulí a přendáme do zapékací misky. Vše osolíme, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a pečeme 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.