Pomazánka z pečené mrkve a jogurtu

Máte doma mrkev a přemýšlíte, jak ji zajímavě připravit? Vyzkoušejte náš recept na výbornou pomazánku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    71 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    298 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    8,8 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev oškrábeme. Stroužky česneku neloupeme, jen lehce podrtíme dlaní a spolu s mrkví je rozložíme na plech s pečicím papírem. Ochutíme kmínem, solí, pepřem, zakapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 až 30 minut.
  2. Mezitím opečeme sezam na pánvi nasucho.
  3. Stroužky česneku zbavíme slupky a spolu s vychladlou mrkví, s kořením a polovinou jogurtu rozmixujeme dohladka.
  4. Pomazánku můžeme dozdobit zbylým jogurtem a posypat sezamem.
Autor:

Podobné recepty

Pečená švestková povidla

Švestková povidla chutnají skvěle například s bramborovými šiškami a tvarohem.

Pohanková pomazánka

Pohanka je velmi zdravá, tak si z ní udělejte dobrou pomazánku.

Quiche lorraine

Upečte podle našeho receptu slaný francouzský koláč.

Pomazánka z pečených paprik na krekru

Připravte na svačinu skvělou pomazánku.

Quiche s mletým masem a kysaným zelím

Upečte podle našeho receptu slaný francouzský koláč.