Polévka z polníčku

Polévka z polníčku a nudle z červené řepy. Tato kombinace vás dostane.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na polévku:

Na nudle:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    151 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    633 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    21,8 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a přidáme nakrájené brambory a cuketu. Dle chuti osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme na mírném ohni doměkka.
  2. Mezitím rozmixujeme červenou řepu, vmícháme vejce a zapracujeme mouku podle potřeby tak, aby vzniklo těsto. Poté ho rozválíme, nakrájíme na malé kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty.
  3. Po změknutí brambor přidáme do polévky hrášek, polníček a vaříme dalších 5 minut. Stáhneme z ohně, vložíme oregano a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Pro zjemnění chuti pak přidáme zakysanou smetanu a řepné nudle.
  4. Pokrm podáváme s nudlemi, ozdobený zbylým hráškem, polníčkem a smetanou podle chuti.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.