Polévka z hlávkové zelí

Uvařte si podle našeho receptu skvělou polévku.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Noky:

Postup

  1. Zelí důkladně očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a přelijeme vařicí vodou. Na tuku orestujeme najemno nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme dorůžova, zasypeme mletou sladkou paprikou, zalijeme studeným vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, zelí a přivedeme k varu. Vaříme nejméně 20 minut (dokud zelí nezměkne).
  2. V závěru přidáme utřený česnek se solí a smetanu, podle chuti dosolíme, případně přidáme polévkové koření. Při podávání posypeme petrželkou a do talíře s polévkou vkládáme krupicové noky.
  3. Noky: Do vroucího mléka přidáme tuk, sůl a za stálého míchání přisypáváme krupici. Mícháme tak dlouho, až se hmota přestane lepit na vařečku, a necháme vychladnout. Do zchladlého těsta zamícháme vejce a přidáme muškátový květ. Noky vykrajujeme namočenou kávovou lžičkou a vkládáme do vařící mírně osolené vody. Vaříme je 3 - 4 minuty.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    551 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2305 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    33,5 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    14,5 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    39,7 g

    61 %

    57 %

  • nasycené

    19,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.