Polévka z červeného zelí

Uvařte si podle našeho receptu skvělou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    206 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    860 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    7,8 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    27,7 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    6,1 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové maso omyjeme, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté ho vyjmeme a necháme okapat. Když zchladne, nakrájíme ho na menší kousky.
  2. Mrkev, celer a zelí očistíme, řepu oloupeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na špalíčky, řepu na kostičky. Zelí nakrouháme.
  3. Vepřový vývar přecedíme a vrátíme do hrnce. Vložíme do něj zeleninu, přidáme hořčičná semínka, bobkové listy a vaříme, dokud není zelenina měkká.
  4. Do hrnce vrátíme maso a necháme ho prohřát. Polévku dochutíme cukrem a octem a odstavíme. Zdobíme sekanou cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.