Polévka z červené čočky

Pokud máte problémy s trávením, vyzkoušejte červenou čočku, která je plná vlákniny.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    182 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    762 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    14,1 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    7,3 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    9,4 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci orestujeme na lžíci olivového oleje najemno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou mrkev.
  2. Společně vše restujeme za stálého míchaní asi 3 minuty, pak přidáme červenou čočku a vývar. Vaříme, dokud mrkev a čočka nezměknou.
  3. Na závěr polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, přidáme kokosové mléko a pár minut společně povaříme. Polévku nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě namletým pepřem. Podáváme se zakysanou smetanou a polníčkem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.

Rajčatová polévka s kuřecím masem

Báječný recept na polévku, který zasytí.

Rajčatová polévka

Snadná a rychlá polévka.