Polévka z červené čočky
Pokud máte problémy s trávením, vyzkoušejte červenou čočku, která je plná vlákniny.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
182 KCal
8 %
8 %
-
Energie
762 KJ
8 %
8 %
-
Sacharidy
14,1 g
16 %
14 %
-
Vláknina
6,1 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
7,3 g
12 %
11 %
-
Tuky
9,4 g
14 %
13 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Ve středně velkém hrnci orestujeme na lžíci olivového oleje najemno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou mrkev.
- Společně vše restujeme za stálého míchaní asi 3 minuty, pak přidáme červenou čočku a vývar. Vaříme, dokud mrkev a čočka nezměknou.
- Na závěr polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, přidáme kokosové mléko a pár minut společně povaříme. Polévku nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě namletým pepřem. Podáváme se zakysanou smetanou a polníčkem.