Polévka z červené čočky

Pokud máte problémy s trávením, vyzkoušejte červenou čočku, která je plná vlákniny.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na podávání:

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci orestujeme na lžíci olivového oleje najemno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou mrkev.
  2. Společně vše restujeme za stálého míchaní asi 3 minuty, pak přidáme červenou čočku a vývar. Vaříme, dokud mrkev a čočka nezměknou.
  3. Na závěr polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, přidáme kokosové mléko a pár minut společně povaříme. Polévku nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě namletým pepřem. Podáváme se zakysanou smetanou a polníčkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    182 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    762 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    14,1 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    7,3 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    9,4 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Novoroční zelňačka

Tuto zelnou polévku můžete podávat nejen prvního ledna.

Polské dršťky

Ochutnejte specialitu od našich sousedů.

Svatební knedlíčková polévka

Na svatbě nesmí chybět knedlíčková polévka.

Selský hrnec

Výživná polévka, která vám dodá vitamíny.

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.