Pohankové řezy s jablky

Pohanka je vhodná pro alergiky. Upečte si z ní tyto řezy podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

18 PORCE +

Těsto:

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    162 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    679 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    18,7 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny. Pak zašleháme olej a oba druhy mouky, kakao, kefír a na tenké plátky nakrájená jablka i se slupkou.
  2. Hotové těsto rozetřeme na plech vymazaný olejem a vysypaný bezlepkovou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme na prkýnko.
  3. Po úplném vychladnutí nakrájíme na porce. Můžeme podávat se zakysanou smetanou, jablky nakrájenými na plátky, skořicí a mátou.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.