Ingredience
Postup
- Prosátou mouku, droždí, 2 lžíce cukru, žloutky, mléko a máslo dáme do mísy a dobře propracujeme v hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
- Zelí očistíme, nakrájíme najemno a restujeme na rozpáleném oleji, dokud nezačne hnědnout. Trvá to asi 15 minut. Pak přidáme zbylý cukr, necháme zkaramelizovat a vychladnout.
- Těsto rozválíme na pomoučněném vále na 1 cm silný plát a z něj nakrájíme 12 stejných čtverců. Doprostřed každého dáme lžíci zelí. Spojíme protilehlé rohy, zabalíme a rozmáčkneme na placku.
- Zelňáky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Potřeme je vejcem, posypeme solí a kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 minut