Plněné zelňáky

Nevíte, co si dát na svačinu? Upečte domácí pečivo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez kynutí

Ingredience

12 PORCE +

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    349 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1461 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    49,2 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    13,6 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Prosátou mouku, droždí, 2 lžíce cukru, žloutky, mléko a máslo dáme do mísy a dobře propracujeme v hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
  2. Zelí očistíme, nakrájíme najemno a restujeme na rozpáleném oleji, dokud nezačne hnědnout. Trvá to asi 15 minut. Pak přidáme zbylý cukr, necháme zkaramelizovat a vychladnout.
  3. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na 1 cm silný plát a z něj nakrájíme 12 stejných čtverců. Doprostřed každého dáme lžíci zelí. Spojíme protilehlé rohy, zabalíme a rozmáčkneme na placku.
  4. Zelňáky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Potřeme je vejcem, posypeme solí a kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 minut
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Omeletky plněné kachními prsíčky a zeleninou

Luxusní jednohubky pro opravdově gurmány.

Plněné papričky

Ideální pochutina na večer k pivu.

Pečená karotka s parmezánem

Už vás nebaví si dávat jen tak samotnou mrkev? Dejte si na ní parmezán a zapečte jí.