Plněné zelňáky
Nevíte, co si dát na svačinu? Upečte domácí pečivo.
Postup
- Prosátou mouku, droždí, 2 lžíce cukru, žloutky, mléko a máslo dáme do mísy a dobře propracujeme v hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
- Zelí očistíme, nakrájíme najemno a restujeme na rozpáleném oleji, dokud nezačne hnědnout. Trvá to asi 15 minut. Pak přidáme zbylý cukr, necháme zkaramelizovat a vychladnout.
- Těsto rozválíme na pomoučněném vále na 1 cm silný plát a z něj nakrájíme 12 stejných čtverců. Doprostřed každého dáme lžíci zelí. Spojíme protilehlé rohy, zabalíme a rozmáčkneme na placku.
- Zelňáky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Potřeme je vejcem, posypeme solí a kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 minut
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
349 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1461 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
49,2 g
56 %
49 %
-
Vláknina
2,6 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
6,8 g
11 %
10 %
-
Tuky
13,6 g
21 %
19 %
-
nasycené
6,8 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA