Ingredience
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, po uvaření je scedíme a necháme zchladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na měsíčky, dáme do misky, přidáme vinný ocet, sůl, med a promícháme. Přimícháme hořčici, na plátky nakrájenou okurku a olej. Přimícháme brambory a necháme v teple odležet.
- Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Máslo nakrájíme na 4 kousky, přidáme na každý plátek masa spolu se snítkou saturejky. Poté maso přeložíme a spíchneme párátkem.
- Na rozpáleném olivovém oleji opečeme maso zprudka z každé strany 3 minuty a poté ho pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10 minut. Hotové maso podáváme s bramborovým salátem posypaným například jarní cibulkou.