Plněné telecí plátky

nehodnoceno

Hledáte inspiraci na dobrý oběd? Udělejte si plněné telecí maso s bramborovým salátem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    711 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2973 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    34,9 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    47,2 g

    75 %

    69 %

  • Tuky

    41,7 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce, po uvaření je scedíme a necháme zchladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na měsíčky, dáme do misky, přidáme vinný ocet, sůl, med a promícháme. Přimícháme hořčici, na plátky nakrájenou okurku a olej. Přimícháme brambory a necháme v teple odležet.
  2. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Máslo nakrájíme na 4 kousky, přidáme na každý plátek masa spolu se snítkou saturejky. Poté maso přeložíme a spíchneme párátkem.
  3. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme maso zprudka z každé strany 3 minuty a poté ho pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10 minut. Hotové maso podáváme s bramborovým salátem posypaným například jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.