Plněné telecí plátky
Hledáte inspiraci na dobrý oběd? Udělejte si plněné telecí maso s bramborovým salátem.
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, po uvaření je scedíme a necháme zchladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na měsíčky, dáme do misky, přidáme vinný ocet, sůl, med a promícháme. Přimícháme hořčici, na plátky nakrájenou okurku a olej. Přimícháme brambory a necháme v teple odležet.
- Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Máslo nakrájíme na 4 kousky, přidáme na každý plátek masa spolu se snítkou saturejky. Poté maso přeložíme a spíchneme párátkem.
- Na rozpáleném olivovém oleji opečeme maso zprudka z každé strany 3 minuty a poté ho pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10 minut. Hotové maso podáváme s bramborovým salátem posypaným například jarní cibulkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
711 KCal
32 %
30 %
-
Energie
2973 KJ
32 %
30 %
-
Sacharidy
34,9 g
40 %
35 %
-
Vláknina
3,2 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
47,2 g
75 %
69 %
-
Tuky
41,7 g
64 %
60 %
-
nasycené
16,0 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA