Plněné telecí plátky

nehodnoceno

Hledáte inspiraci na dobrý oběd? Udělejte si plněné telecí maso s bramborovým salátem.

Obtížnost

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce, po uvaření je scedíme a necháme zchladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na měsíčky, dáme do misky, přidáme vinný ocet, sůl, med a promícháme. Přimícháme hořčici, na plátky nakrájenou okurku a olej. Přimícháme brambory a necháme v teple odležet.
  2. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Máslo nakrájíme na 4 kousky, přidáme na každý plátek masa spolu se snítkou saturejky. Poté maso přeložíme a spíchneme párátkem.
  3. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme maso zprudka z každé strany 3 minuty a poté ho pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10 minut. Hotové maso podáváme s bramborovým salátem posypaným například jarní cibulkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    711 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2973 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    34,9 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    47,2 g

    75 %

    69 %

  • Tuky

    41,7 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.