Plněné madlenky

nehodnoceno

Cukroví nemusíte péct jen o Vánocích.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chlazení

Ingredience

10 PORCE +

Na madlenky:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    400 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1675 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    29,3 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    27,8 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    14,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo rozpustíme s čokoládou na vodní lázni, přimícháme med a necháme vychladnout. V míse vyšleháme cukr s vejci do pěny, přidáme extrakt a rozpuštěnou směs čokolády, másla a medu.
  2. V jiné míse smícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, solí a mletými ořechy. Vše přimícháme k tekutým ingrediencím a nakonec zapracujeme mléko. Přikryjeme fólií a dáme na hodinu do chladničky.
  3. Plech na madlenky vymažeme máslem, rozdělíme po lžíci těsta a pečeme při 210 °C asi 3 minuty, poté snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 6-8 minut.
  4. Šlehačem v míse krátce prošleháme sýr s mascarpone, přidáme extrakt s cukrem a postupně zašleháme smetanu. Krémem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme ho na polovinu madlenek, přidáme maliny a přiklopíme druhou polovinou madlenek.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.