Plněné koblihy

Zavzpomínejte na dětství při pečení koblih.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez kynutí a chladnutí

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    167 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    698 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    23,5 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    4,9 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme cukr a citronovou kůru. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj žloutky, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a rum.
  2. Nakonec do základu rozdrobíme droždí. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Lehce ho poprášíme moukou a zakryté čistou utěrkou necháme na teplém místě kynout cca 60 minut.
  3. Vykynuté těsto dáme na pomoučenou pracovní plochu a rozválíme na plát silný asi 3 cm. Tvořítkem (nebo sklenicí) z něj vykrajujeme kolečka o průměru cca 8 cm. Zbylé těsto znovu propracujeme, rozválíme a vykrájíme z něj další kousky. V kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme v něm koblihy z obou stran dozlatova.
  4. Zchladlé koblihy prokrojíme, potřeme džemem a naplníme tvarohem vyšlehaným s cukrem a smetanou. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.