Ingredience
Postup
- Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme cukr a citronovou kůru. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj žloutky, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a rum.
- Nakonec do základu rozdrobíme droždí. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Lehce ho poprášíme moukou a zakryté čistou utěrkou necháme na teplém místě kynout cca 60 minut.
- Vykynuté těsto dáme na pomoučenou pracovní plochu a rozválíme na plát silný asi 3 cm. Tvořítkem (nebo sklenicí) z něj vykrajujeme kolečka o průměru cca 8 cm. Zbylé těsto znovu propracujeme, rozválíme a vykrájíme z něj další kousky. V kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme v něm koblihy z obou stran dozlatova.
- Zchladlé koblihy prokrojíme, potřeme džemem a naplníme tvarohem vyšlehaným s cukrem a smetanou. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.