Pivní polévka
Věděli jste, že si můžete udělat polévku i z piva?
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
596 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2493 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
24,5 g
28 %
24 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
20,9 g
33 %
31 %
-
Tuky
44,8 g
69 %
64 %
-
nasycené
26,1 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme ji v kastrolu na rozehřátém másle asi 4 minuty. Poté přidáme prolisovaný česnek, lístky ze tří snítek tymiánu a minutu restujeme.
- Pak poprášíme uzenou paprikou, hladkou moukou, 2 minuty restujeme a pak zalijeme pivem a vývarem. Přivedeme k varu a za občasného míchání provaříme 20 minut.
- Ochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou. Rohlíky nakrájíme na plátky, pečeme na plechu na sucho v troubě při 190°C asi osm až deset minut, až zezlátnou.
- Polévku zjemníme smetanou, přidáme lístky tymiánu ze zbylých stonků a čedar. Promícháme a podáváme s krutony z upečených rohlíků.