Pivní polévka

nehodnoceno

Věděli jste, že si můžete udělat polévku i z piva?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    596 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2493 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    24,5 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    20,9 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    44,8 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    26,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme ji v kastrolu na rozehřátém másle asi 4 minuty. Poté přidáme prolisovaný česnek, lístky ze tří snítek tymiánu a minutu restujeme.
  2. Pak poprášíme uzenou paprikou, hladkou moukou, 2 minuty restujeme a pak zalijeme pivem a vývarem. Přivedeme k varu a za občasného míchání provaříme 20 minut.
  3. Ochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou. Rohlíky nakrájíme na plátky, pečeme na plechu na sucho v troubě při 190°C asi osm až deset minut, až zezlátnou.
  4. Polévku zjemníme smetanou, přidáme lístky tymiánu ze zbylých stonků a čedar. Promícháme a podáváme s krutony z upečených rohlíků.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.